Guido Nicolai Huisarts
Eline Cuyvers
 

Ook voor dieetadvies kan je bij ons in de praktijk terecht. Eén namiddag per week houdt Eline Cuyvers, gediplomeerd voedings-en dieetkundige, consultatie bij ons in de praktijk.

Vermageringsdieet

Ben je niet tevreden over je gewicht? Wil je enkele kilo’s kwijt?

Moet je om gezondheidsredenen gewicht verliezen?

Vindt jouw huisarts dat je moet vermageren?

Laten we dan op een gezonde en verantwoorde manier dat overtollige gewicht verliezen.

Wat mag je verwachten?

Je mag verwachten dat je gewicht daalt, doordat je een gezond evenwichtig eetschema volgt. Je krijgt ook heel wat informatie mee, zoals een dieetblad, zodat je een duidelijk overzicht hebt welke producten geschikt zijn voor jou en welke niet.

We stellen samen een dagschema op, daarbij vertrekken we vanuit jouw huidig eetpatroon. Het is tenslotte zeer belangrijk dat dit schema aangepast is aan jouw levensstijl, zodat je het goed kan opvolgen. Je zal ook geregeld recepten mee krijgen die aangepast zijn aan jouw dieet.

Wat moet je zeker niet verwachten?

Een zeer streng dieet, waarbij je voortdurend honger moet lijden, dat moet je zeker niet verwachten. Dat zou trouwens ook niet zinvol zijn. Je zou het nieuwe voedingspatroon dan niet lang volhouden en hoewel je snel afvalt met die strenge maatregelen, zal je meteen weer bijkomen zodra je weer ‘gewoon’ eet. En geef toe, je wil wel wat kilo’s kwijt, maar niet om er nadien nog meer terug bij te komen. Dat jojo-effect willen we vermijden. Daarom stellen we een haalbaar schema op, waarbij je geen honger moet lijden. Een schema dat je zonder problemen lang kan volgen, waardoor je je gewicht blijvend onder controle krijgt.

Enkel wanneer er een dringende medische reden is (bv operatie), kan het wel nodig zijn om een strenger dieet te volgen. Ook dan proberen we een evenwicht te vinden tussen gewichtsverlies en gezondheid.

 

Afspraken kan je maken rechtstreeks met Eline telefonisch via 0474 63 37 62 of via mail eline@centrumdeberk.be .

 
           
Gezondheidscentrum
DE BERK Berkenlaan 25
2200 Herentals
info@centrumdeberk.be
Tel: +32(0)14 21 85 67
     
Gezondheidscentrum De Berk | Berkenlaan 25 | 2200 Herentals | +32 (0)14 21 85 67 | info@centrumdeberk.be